Hoe download ik een bankafschrift bij mijn bank?

Gewijzigd op Mon, 26 Jul 2021 om 05:48 PM

Als onderdeel van het verificatie proces vragen wij naar een bankafschrift. Wij vragen naar dit document zodat wij de bankrekening kunnen bevestigen, ook gebruiken wij dit als een adres bevestiging. Om het downloaden van het bankafschrift een stap simpeler te maken hebben we de stappen voor u simpel op een rijtje gezet. Na het downloaden van dit document kunt u via de portal > verificatie klikken en het pdf-bestand uploaden.

Let op! Niet elke bank ondersteunt het downloaden via de app. Wij hebben bij elke bank aangegeven of je een bankafschrift kan downloaden via de app. Mocht u bank dit toch ondersteunen, laat dit aan ons weten dan zullen wij de lijst aanpassen.

ABN-Amro

Browser

• Log in op je rekening bij ABN-Amro.
  • Ga naar 'Zelf regelen' > '(Jaar)overzichten downloaden'.
  • Selecteer de rekeninghouder, het rekeningnummer en kies het soort overzicht dat u wilt downloaden.
  • Klik op 'meer opties' als u wilt selecteren op periode.
  • Kies rechts in het scherm het overzicht en klik op 'Download'.
  • Sla de pdf op uw computer op en open deze.

App

• Log in bij Internet Bankieren
  • Ga naar 'Zelf regelen' > 'Overzichten downloaden'
  • Klik op 'Bij- en afschrijvingen downloaden'
  • Selecteer de juiste rekening, periode en het formaat (pdf, txt, mt940, xls, of camt.053).
  • Klik op 'download'
  • Sla het bestand op

ASN Bank

• Log in bij ASN Bank.
  • Klik op je rekeningnummer.
  • Klik op 'Downloaden' en kies onder 'Bestandsformaat' voor 'PDF'.
  • Klik op 'Start downloaden'.

Bunq

• Log in via de Bunq app.
  • Ga naar het ‘me’ scherm.
  • Selecteer de rekening waarvan je een afschrift wilt.
  • Klik op het plusje ‘+’.
  • Klik op ‘Exporteer rekeningoverzicht’.
  • Selecteer de afgelopen maand.
  • Je kunt vervolgens het afschrift naar jezelf mailen als PDF.

ING

Browser

• Log in op Mijn ING.
  • Klik links in het keuzemenu op 'Service'.
  • Klik op 'Af- en bijschrijvingen downloaden'.
  • Selecteer bij 'Rekening' de juiste betaalrekening.
  • Daaronder selecteer je een recente periode.
  • Kies vervolgens bij 'Type' voor PDF.
  • Klik tot slot op de oranje knop 'Downloaden'.

App

• Log in op ing.nl, via de knop ‘inloggen’ rechtsboven in je scherm.
  • Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in, en bevestig je login met de app of scanner.
  • Ga onder ‘Overzicht’ naar ‘Service’
  • Ga naar ‘Je downloads & overzichten’
  • Druk op 'Af- en bijschrijvingen downloaden'.
  • Kies eerst Betaalrekening of Spaarrekening
  • Vervolgens de rekening en de periode waarover je het afschrift wilt opvragen.
  • Druk tot slot op ‘Downloaden’

Knab

Aan het begin van elke maand staat er een nieuw rekeningafschrift in je Persoonlijke Bankomgeving klaar als Pdf-bestand:

• Betaalrekening: via Betalen >
  • Bij- en afschrijvingen > Afschriften. Afschriften van vorig jaar vind je via 'Toon mij afschriften van',
  • Hier kun je zelf het gewenste jaar selecteren.
  • Spaarrekening: via Sparen > Bij- en afschrijvingen > Afschriften

Heb je een afschrift nodig van een andere periode? Deze vraag je aan vanuit je Persoonlijke Bankomgeving via Betalen > Bij- en afschrijvingen > Zoeken en downloaden. Selecteer de gewenste periode en klik op 'Downloaden'.

Als bestandsformaat kies je voor PDF. Klik op het document op de download te starten.

Rabobank

Browser

• Log in op je rekening bij de Rabobank.
  • Kies de rekening waarvan je het bankafschrift wilt downloaden.
  • Klik vervolgens rechts op 'Download transacties/afschrift'.
  • Klik op een recent afschrift om te downloaden

App

• Log in in internetbankieren of de Rabobank App
  • Ga naar ’Service’ en dan ’Betaal- en spaarrekening’
  • Open ’Download transacties/ afschrift’
  • Kies dan voor het tabblad ‘Maandoverzicht’ en de rekening waarvan je een afschrift nodig hebt
  • Download je overzicht door de juiste maand te selecteren
  • Open de pdf, sla het op en/of print het uit.

Regiobank

• Log in bij Regiobank.
  • Kies in het linker menu bij het onderdeel Betalen, Sparen of Beleggen voor 'Rekeningafschrift'.
  • Kies de rekening waarvan je het afschrift wilt downloaden.
  • Kies de periode waarover je het afschrift wilt hebben.
  • Klik op Print/PDF.

SNS-bank

• Log in op SNS Internetbankieren.
  • Ga naar 'Bekijk bij- en afschrijvingen'.
  • Selecteer de gewenste periode.
  • Kies 'Print pdf'.
  • Kies 'Openen'.

Triodos Bank

• Log in bij Triodos Internet Bankieren.
  • Ga naar 'Overzichten'.
  • Klik op 'Afschriften'.
  • Sla dit Pdf-bestand op.

Van Lanschot

• Log in bij Van Lanschot.
  • Klik op 'Documenten'.
  • Klik op 'Rekeningafschrift'.
  • Kies voor 'Exporteren mutaties'.
  • Sla dit Pdf-bestand op.